Prosés perlakuan permukaan pikeun bagian MIM

MIM (Metal Injection Molding)nyaéta singketan tina Metal Injection Molding.Ieu mangrupakeun metoda molding nu campuran plasticized bubuk logam jeung binder na geus nyuntik kana kapang a.Ieu ngalibatkeun Pergaulan bubuk dipilih kalawan map a, lajeng granulating campuran sarta suntik molding bentuk dipikahoyong.
Theprosés MIMngagabungkeun kalenturan desain suntik molding kalawan kakuatan sarta integritas logam precision pikeun ngahontal solusi béaya rendah pikeun bagian géométri pisan kompléks.Prosés MIM dibagi kana opat hambalan processing unik (pergaulan, molding, debinding na sintering) pikeun ngahontal produksi bagian, jeung kabutuhan perlakuan permukaan gumantung kana ciri produk.

metal injection molding

Ringkesan tinaMetal suntik Molding (MIM)Prosés Produksi jeung Aplikasi
Prosés manufaktur MIM umumna ngawengku: Pergaulan jeung granulation, suntik molding, degreasing, sintering, sarta processing sekundér.
(1) Fitur téknis utama prosés MIM:
1. Ieu cocog pikeun ngabentuk rupa-rupa bahan bubuk, sarta produk ieu loba dipaké;
2. Laju utilization High bahan baku sarta gelar luhur ti automation produksi, cocog pikeun produksi masal kontinyu.
3. Bisa langsung ngabentuk bagian leutik kalawan wangun geometri kompléks (0.03g ~ 200g);
4. Akurasi diménsi tina bagian anu luhur (± 0.1% ~ ± 0.5%), sarta permukaan finish alus (roughness 1 ~ 5μm);
5. produk ngabogaan dénsitas relatif tinggi (95-100%), organisasi seragam jeung kinerja alus teuing;

 

Sababaraha prosés perlakuan permukaan ilahar dipaké pikeunbagian MIM
Dipoles
Ngagunakeun aksi mékanis, kimia atawa éléktrokimia, roughness permukaan workpiece nu diréduksi pikeun ménta permukaan caang jeung datar.
Electroplating
Prosés ngalampirkeun pilem logam kana beungeut logam atawa bahan séjén ku éléktrolisis.Electroplating bisa nyegah oksidasi logam (kayaning karat), ngaronjatkeun daya tahan maké, konduktivitas listrik, reflectivity, résistansi korosi ( tambaga sulfat, jsb) jeung ningkatkeun estetika.
perlakuan PVD
Pamakéan prosés fisik pikeun ngahontal transfer massa, prosés mindahkeun atom atawa molekul ti sumber ka beungeut substrat.Fungsina nyaéta pikeun menyemprot sababaraha partikel mibanda sipat husus (kakuatan luhur, résistansi maké, dissipation panas, résistansi korosi, jsb) dina matrix kalawan kinerja handap, ku kituna matrix ngabogaan kinerja hadé.
hideung
Ieu métode perlakuan kimiawi umum pikeun ngahasilkeun pilem oksida dina beungeut logam pikeun ngasingkeun hawa sarta ngahontal tujuan pencegahan karat.Nalika syarat penampilan henteu luhur, pangobatan blackening tiasa dianggo.Komponén utama cairan blackening nyaéta natrium hidroksida sareng natrium nitrit.
Fosfat

Éta mangrupikeun prosés réaksi kimia sareng éléktrokimia pikeun ngabentuk pilem fosfat.Tujuan utama fosfat nyaéta pikeun:
1) Nyadiakeun panyalindungan ka logam dasar sarta nyegah logam ti keur corroded ka extent tangtu;
2) Hal ieu dipaké salaku Primer saméméh lukisan pikeun ngaronjatkeun adhesion sarta pangabisa anti korosi tina pilem cet.
Pangobatan semprot
Ieu mangrupikeun metode palapis anu disebarkeun kana tetesan anu seragam sareng halus ku cara tekanan atanapi gaya centrifugal ngalangkungan pistol semprot atanapi atomizer cakram, sareng diterapkeun kana permukaan obyék anu bakal dilapis.


waktos pos: Feb-11-2022