Kasaruaan sareng bédana bubuk metalurgi sareng prosés tuang

Metalurgi bubuknyaéta élmu sareng téknologi anu ngulik sareng ngahasilkeun rupa-rupa bubuk logam sareng nganggo bubuk salaku bahan baku pikeun nyiapkeun bahan logam sareng produk ku cara mencét, sintering sareng pamrosésan salajengna.Éta mangrupikeun metode produksi masal kalayan sakedik atanapi henteu motong, anu tiasa ngadamel bagian struktural kalayan bentuk kompleks sareng kakuatan struktural anu luhur bari ngirangan biaya.Éta mangrupikeun metodeu utama pikeun produksi masal bagian-bagian pelumas diri kalayan béaya rendah.
Kaunggulan tina prosés metallurgy bubuk
Kaunggulan: 1. Kalolobaan logam refractory jeung sanyawa maranéhanana, dispersi oksida strengthened alloy, bahan porous, bahan keramik jeung karbida cemented ngan bisa dijieun ku métode powder metallurgy.

2. Kusabab metoda powder metallurgy bisa dipencet kana ukuran ahir kosong tanpa atawa saeutik butuh processing mékanis saterusna, éta bisa greatly ngahemat jumlah logam jeung ngurangan biaya produk.Nalika manufaktur produk ku metallurgy bubuk, leungitna logam ngan 1-5%.Lamun dihasilkeun ku métode casting biasa, leungitna logam bisa ngahontal 80%.

3. Kusabab prosés metallurgy bubuk teu ngalembereh bahan dina prosés produksi bahan, éta teu sieun Pergaulan najis, sarta sintering dilumangsungkeun dina vakum sarta ngurangan atmosfir, teu sieun oksidasi, sarta moal ngabalukarkeun polusi nanaon. mun bahan, jadi kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ménta purity tinggi.s bahan.

4. Bubuk metallurgy bisa mastikeun correctness na uniformity rasio komposisi bahan.

5. Bubuk metallurgy téh cocog pikeun ngahasilkeun produk jeung bentuk sarua jeung angka nu gede ngarupakeun produk, utamana gears jeung produk tinggi-ongkos lianna.Pabrikan ku metalurgi bubuk tiasa ngirangan pisan biaya produksi.
Kakurangan tinaprosés metallurgy bubuk
1. Mertimbangkeun ukuran bagian lamun euweuh ukuran bets
2. Fee kapang leuwih luhur batan kapang casting

arah ngembangkeun tinabahan metallurgy bubuk jeung produk
1. The wawakil alloy basis beusi bakal dimekarkeun jadi produk precision badag-volume jeung bagian struktural kualitas luhur.
2. Pabrikan-kinerja tinggi alloy kalawan microstructure seragam, hese ngolah tur lengkep padet.
3. Paké prosés dénsitas ditingkatkeun ka rancang alloy husus fase dicampur minyak-ngandung umum.
4. Pabrik bahan hétérogén, amorf, microcrystalline atanapi alloy metastabil.
5. Machining bentuk unik tur mahiwal atawa komposisi bagian alloy.

Casting mangrupikeun prosés dimana logam dilebur janten cair anu nyumponan sarat anu tangtu sareng dituang kana kapang.Saatos cooling, solidification, sarta beberesih, a casting kalawan bentuk predetermined, ukuran jeung kinerja diala.

Fitur Casting:
1. Casting boga sumber lega bahan baku sarta waragad produksi low.Dibandingkeun sareng prosés ngabentuk anu sanés, tuang ngagaduhan kaunggulan anu jelas.
2. Casting nyaéta logam cair ngabentuk, ku kituna bisa ngahasilkeun blanks atawa bagian jeung wangun kompléks, utamana rupa-rupa ukuran jeung spésifikasi kalawan cavities jero kompléks.
3. Ukuran, beurat jeung produksi angkatan castings teu diwatesan, nu leuwih fleksibel
4. Biaya produksi lemah sareng hemat sumberdaya.Laju utilisasi bahan anu luhur sareng aplikasina lega pisan
5. Sipat mékanis of castings leuwih goreng ti forgings
6. Alatan jumlah badag prosés produksi casting, loba bahan, jeung kontrol goréng, kualitas castings teu stabil, sarta produk scrapped relatif tinggi.
7. kaayaan gawé goréng
Keunggulan Casting:
1. Ngahasilkeun wangun kompléks, utamana bagian kosong kalawan cavities jero kompléks, kayaning sagala rupa kotak, ranjang, rak, jsb.
2. Castings gaduh adaptability lega sarta kalenturan.bahan logam ilahar dipaké di industri bisa dipaké pikeun casting.Beurat tuang tiasa dibasajankeun sababaraha gram dugi ka sababaraha ratus ton, sareng ketebalan témbok sakitar 0.5mm dugi ka 1m.
3. Bahan baku tina castings anu mirah tur low di ongkos
kakurangan:
1. Struktur bagian leupas, séréal anu kasar, sarta defects kayaning cavities shrinkage, shrinkage porosity, sarta pori gampang dihasilkeun di jero.Ku alatan éta, sipat mékanis tina castings, utamana kateguhan dampak, leuwih handap tina forgings tina bahan anu sarua.
2. Kualitas casting teu cukup stabil.


waktos pos: Mar-31-2022